بازنگری در مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از بررسی و ارائه پنج پیشنهاد اصلاحی برای مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور خبر داد. این پیشنهادها که در نشست امروز کمیسیون مطرح شدهاند، به منظور بهبود و رفع ایرادات این مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهند شد.
نگرانیها درباره تأثیر قطعی معدل
محمدرضا احمدی سنگر، عضو کمیسیون آموزش، با بیان اینکه اعضای کمیسیون با تأثیر قطعی معدل مخالف بوده و آن را به نفع داوطلبان نمیدانند، اظهار داشت: «تأثیر قطعی معدل میتواند باعث کاهش انگیزه داوطلبان برای شرکت مجدد در کنکور شود و دست مافیا را برای سوءاستفاده بازتر کند.»
وی تأکید کرد که اعمال تأثیر قطعی معدل زمانی منصفانه است که تمامی مدارس کشور از زیرساختهای آموزشی یکسان برخوردار باشند؛ چرا که تفاوت امکانات بین مدارس مرکز و حاشیه شهر بهوضوح قابل مشاهده است.
پیشنهادات اصلاحی کمیسیون آموزش
در این نشست، کمیسیون آموزش پیشنهاد کرد:
- تأثیر معدل پایه دوازدهم از سال ۱۴۰۵ از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد کاهش یابد.
- تأثیر معدل پایه یازدهم به صورت مثبت اعمال شود.
- معدل پایه دهم، هرچند آزمونهای نهایی برگزار میشود، بیتأثیر باشد.
- فرصت ترمیم معدل حداقل دو بار برای داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۴ و سالهای بعد در نظر گرفته شود.
- سهمیههای مناطق محروم اصلاح شده و امتیاز بیشتری برای این مناطق در نظر گرفته شود.
بازگشت دروس عمومی به کنکور
یکی دیگر از پیشنهادات مطرحشده، بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری است که در مصوبه تأثیر قطعی معدل حذف شده بود. بر اساس این پیشنهاد، از سال ۱۴۰۵ دروس عمومی دوباره به بخشی از فرآیند سنجش و پذیرش دانشجو اضافه خواهند شد.
آسیبهای مصوبه فعلی
احمدی سنگر با انتقاد از اجرای مصوبه تأثیر قطعی معدل، آن را عاملی برای ایجاد استرس و فشار روانی بر دانشآموزان و خانوادهها دانست. وی خاطرنشان کرد که «مصوبه فعلی به دلیل نبود زیرساختهای لازم، خروجی مناسبی نداشته است.»
با توجه به این اصلاحات پیشنهادی، انتظار میرود شورای عالی انقلاب فرهنگی در تصمیمگیریهای آینده خود تغییراتی در این مصوبه اعمال کند تا عدالت آموزشی بیشتر محقق شود.